1 Iskolankrol z
2 tanev rendje z
3 beiskolazas z
4 aktualis hirek z
5 eredmenyeink z
6 Okoiskola z
7 dokumentumaink z
8 Tanoran kivuli z
9 Kepgaleria z
Tantestület
11 Alapitvany z
12 Elerhetoseg z

2020/2021. tanév

Beiratkozásra vonatkozóan

Tisztelt Szülők!

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozások során a következőképpen kell eljárni:

a.)  A kötelező felvételt biztosító (körzetes) általános iskola 2020. április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyerekeket, akikről nem érkezett jelzés, hogy másik általános iskola felvette őket. Az iskola a felvételről április 29-e után értesíti a szülőket.

b.)  Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító (körzetes) általános iskolába szeretné beíratni gyermekét, akkor ezt a szándékát – a kötelező felvételt biztosító (körzetes) általános iskola nevének és címének megjelölésével elektronikus úton, telefonon vagy különlegesen indokolt esetben személyesen – az általa választott általános iskola vezetőjének 2020. április 24-g kell jeleznie.

c.) Ha a kötelező felvételt biztosító (körzetes) általános iskola a felvételi kötelezettsége teljesítése után még további kérelmeket is teljesíteni tud, a b.) pont szerint az intézménybe eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján elkészíti – a járványügyi helyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amiről tájékoztatja a szülőket. A kötelező felvételt biztosító (körzetes) általános iskola a felvételi körzetébe nem tartozó gyermekek felvételéről május 21-ig dönt. A döntésről írásban értesíti a gyermek szüleit, és a gyermek kötelező felvételét biztosító (körzetes) általános iskola igazgatóját.

Budapest,2020.04.03.